Calcium har flere vigtige funktioner.
Disse inkluderer:
- hjælper med at opbygge stærke knogler og tænder
- regulering af muskelsammentrækninger, herunder dit hjerteslag
- sørg for, at blod koagulerer normalt
Mangel på calcium kan føre til en tilstand kaldet rickets hos børn og osteomalacia eller osteoporose senere i livet.
Kilder til calcium
Kilder til calcium inkluderer:
- mælk, ost og andre mejeriprodukter
- grønne bladgrøntsager – såsom broccoli, kål og okra, men ikke spinat
- sojabønner
- tofu
- sojadrikke tilsat calcium
- nødder
- brød og alt lavet med beriget mel
- fisk, hvor du spiser knoglerne – såsom sardiner og pilchards
Hvor meget calcium har jeg brug for?
Voksne i alderen 19 til 64 har brug for 700 mg calcium om dagen.
Du skal være i stand til at få alt det calcium, du har brug for, fra din daglige diæt.
Se de fulde offentlige kostanbefalinger (PDF, 148kb) for niveauer for børn og ældre voksne.
Hvad sker der, hvis jeg tager for meget calcium?
At tage høje doser calcium (mere end 1.500 mg om dagen) kan føre til mavesmerter og diarré .
Hvad rådgiver Department of Health and Social Care?
Du skal være i stand til at få alt det calcium, du har brug for, ved at spise en varieret og afbalanceret kost.
Hvis du tager calciumtilskud, skal du ikke tage for meget, da dette kan være skadeligt.
At tage 1.500 mg eller mindre om dagen vil sandsynligvis ikke skade.